Hallo, ik ben Gwen® Academie

Thema’s Hoog Gevoeligheid & Anders Leren

Nieuws!

ThuiszittersTOP 4 juni 2018

Onze founder, Barbara Veer, was genodigde op de ‘Thuiszitterstop’, georganiseerd door en in aanwezigheid van de ministers Arie Slob (Onderwijs) en Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn & Sport). Dit naar aanleiding van een brief die zij schreef aan minister Arie Slob over haar visie op onze nieuwe generatie kinderen en hetgeen zij nodig hebben om o.a. op school te kunnen blijven functioneren. Je kunt deze brief ook hier lezen.

Na inspirerende woorden van de ministers Arie Slob en Hugo de Jonge heeft zij haar boek ‘Hallo, ik ben Gwen’ aan hen mogen uitreiken ♡ Alsook aan Marc Dullaert (voormalig kinderombudsman en grondlegger van het ThuiszittersPACT).

De onderwerpen en visie uit het boek zijn hierbij meegegeven aan deze heren, die de meest belangrijke basis vormen voor Zorg & Onderwijs in ons land. 

Bestel ook het boek ‘Hallo, ik ben Gwen’geschreven voor (hoog) gevoelige en anders lerende kinderen en alle andere kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, en verspreid ook de boodschap!

Hiermee zijn we er helaas nog niet, ook JIJ bent heel hard nodig om deze zaadjes te laten groeien. Doe mee en klik hier voor meer informatie.

HSP Congres - 9 november 2018

HSP CONGRES EDE

Wilma van Leersum & Barbara Veer zijn gevraagd om een workshop te geven op het HSP Congres in Ede dit jaar. Als door vertaling van onze missie om meer bewustwording te creëren t.a.v. Hoog gevoeligheid en Anders leren willen wij op het HSP Congres met name bezoekers uit het onderwijs een extra steuntje in de rug bieden.

Als aanvulling op hun eigen waardevolle kennis en ervaring. Dit doen wij door een inspirerende workshop te geven over HSP & Onderwijs met als titel: “HSP in de klas, het mag er zijn”. Deze workshop wordt momenteel ook op PABO’s gegeven.

Professionele bezoekers, met name vanuit het onderwijs, krijgen door middel van de workshop meer inzicht in het onderwerp HSP in het Onderwijs. Alsook kennis en tools aangereikt over de huidige generatie kinderen en hetgeen zij nodig hebben om goed te kunnen functioneren op school. Het gaat om de kinderen kunnen ‘zien’ en ook ‘jezelf als leerkracht’, ‘Wie ben jij voor de klas?

Samenwerking met De Broekriem

de broekriem samenwerking

In samenwerking met De Broekriem geven wij een introductie workshop op 5 november 2018 voor mensen ‘between jobs’. Een unieke kans voor (hoog)gevoelige mensen.

Een periode ‘in between jobs’ is vaak een cadeau op je pad.  Want eigenlijk krijg je nu alle gelegenheid om jezelf en jouw talenten opnieuw te gaan ontdekken. Wie ben ik eigenlijk? En welke keuze wil ik maken nu mijn loopbaankeuze helemaal open ligt? Welke omgeving past het beste bij mij?

Als je deze eigenschap meer leert herkennen en hier beter mee om kunt gaan, dan zal je ontdekken dat hoog gevoeligheid juist een talent is, die je positief kan inzetten en gebruiken.

Deze introductie workshop wordt gegeven door Anika Morsink, één van de trainers van de ‘Hallo, ik ben Gwen Academie’ die is opgericht door Barbara Veer.

Het is een interactieve en praktische workshop met veel oefeningen en er is ruimte voor het uitwisselen van elkaars ervaringen.

www.debroekriem.nl/event/gevoeligheid-als-kracht

HSP Congres 2018 in Ede

Onze deelname aan het HSP Congres afgelopen vrijdag was leuk & enerverend! Barbara Veer en Wilma van Leersum waren namens de academie aanwezig.

De academie gaf daar in Ede de workshop ‘HSP in de klas, het mag er zijn’ en 45 deelnemers waren hier op afgekomen, een mooie opkomst!

Daarnaast hebben wij weer mooie en nieuwe mensen ontmoet en connecties gemaakt om de krachten te bundelen in de toekomst.

Meer foto’s van het HSP Congres in Ede:

Onze zaal op het HSP Congres
Barbara Veer
Wilma van Leersum
45 deelnemers aan de workshop
Met Petra Kaizer van IBBO 'Barnsteen'
Team work

Onze nieuwsbrieven van 2019 vind je hier:

Bezoek ook onze Linkedin-pagina 

Welkom! Wij verzamelen gegevens om onze dienstverlening te kunnen aanbieden en verbeteren. Met je bezoek aan onze website stem je in met ons Privacy Beleid en Cookie gebruik