Het Regenboogschaap

– door Geertje Swart –

Ik ben een beetje raar…een beetje anders, maar laat ik maar bij het begin beginnen. Hallo, ik ben Rainbow het regenboogschaap. Ik voel mij niet zo thuis in de kudde. Kun je het al aan mij zien? Inderdaad, ik ben niet zwart, niet bruin en ook niet wit. Ik heb alle kleuren van de regenboog, gele snoet, paarse oren en blauwe voeten en dus vinden de anderen mij maar een vreemde snuiter. Daar kan ik wel verdrietig van worden hoor. Ik voel mij dan een buitenstaander. Alsof ik hier niet thuis hoor en op een verkeerde plek of planeet ben geboren.

Ik loop niet in de pas. Ik wil soms net even de andere kant op dan de anderen. Waarom? Omdat ik anders tegen de wereld aankijk. Ik voel en ervaar meer dan de andere schapen. Ik kan kleuren om mensen zien en heel goed voelen hoe iemand anders zich voelt. Soms neem ik die gevoelens over en dat is niet altijd leuk voor mijzelf. Dan kan ik zomaar ineens hoofdpijn of buikpijn krijgen. Dat aanvoelen doe ik met een soort voelspriet die altijd aanstaat en van alles oppikt. Dat kan ook heel vermoeiend zijn. Soms word ik er zelfs chagrijnig en boos van. Dan kan ik opeens zomaar ontploffen en snappen de andere schapen niet waarom ik dat doe. Ik begrijp het zelf soms ook niet, want dan overkomt het mij gewoon.

Nu heb ik iemand ontmoet die mij vertelde dat ik bijzonder ben. Dat ik nodig ben om de wereld waarin we nu leven, te veranderen. Hoe, hoor ik je denken? Nou, door gewoon mijzelf te zijn en dat ook te blijven. Als iedereen nu zijn eigen unieke zelf is, dan wordt het een prachtige wereld waar we allemaal rekening met elkaar houden. Hooggevoelig noemde ze het…het talent om dieper te kijken dan een ander en besluiten te nemen vanuit je hart. Niet met de kudde mee te draven, omdat iemand zegt dat je die kant op moet. Naar je eigen innerlijke stem luisteren, want dat is de stem van je intuïtie die precies weet wat goed voor je is.

Wil je er meer over weten en leren? Neem dan contact op met de trainers van de Hallo, ik ben Gwen Academie die werken vanuit het boek Hallo, ik ben Gwen. Zij weten veel over hooggevoeligheid en praten uit ervaring. Ze kunnen je tips geven, zodat je weer vrolijk door de wei kunt dartelen en heerlijk jezelf kunt zijn.

Of neem eens een kijkje op www.helenopnatuurlijkewijze.nl voor het boek ‘“Ontzettend leuk Anders!” voor nieuwetijdskinderen

Geertje Swart

Geertje Swart

Energetisch natuurgeneeskundig therapeut
werkend met (hoog)gevoelige (nieuwetijds)kinderen, jongeren en volwassenen

Trainer van de Hallo, ik ben Gwen Academie

www.helenopnatuurlijkewijze.nl

Welkom! Wij verzamelen gegevens om onze dienstverlening te kunnen aanbieden en verbeteren. Met je bezoek aan onze website stem je in met ons Privacy Beleid en Cookie gebruik