Een hex moet kunnen, als het maar een lieve is.....

– door Paulien van Roon –

 

Hoe red je je als hsptje in de gewone grote en soms hele moeilijke wereld ?
Hoe werk je in een gewone reguliere zakelijke baan als je paranormaal begaafd bent ?
Het antwoord lijkt simpel : gewoon doen…

Het begon allemaal als kind. Ik zag schaduwen in een stikdonkere kamer, voelde iemands aanwezigheid altijd bij me en wist dingen vantevoren. Je kan er niks mee dan alleen onrustig worden.

Toen ik van de pabo af kwam in 1981 was het niet makkelijk een baan te vinden. Zelf had ik totaal niet in de gaten dat dat wel eens zou kunnen komen door mijn afwijkende uiterlijk. Blauwe haarpluk, trui tot op mijn knieën en grote gympen met 2 kleuren veters. Nee, op de strikte scholen in de buurt van mijn woonomgeving Zandvoort werd het niks. Almere. Opgeroepen voor een gesprek door de directeur omdat hij “ mijn handschrift zo lief vond”. Ik kwam de school binnen en zag een klein mannetje met een paus petje, een baard met vlechten en een vork als ketting. Het klikte.

Pas later kwamen mijn spirituele gaven en ambities heel duidelijk bovendrijven. Ik had last van bepaalde zaken en daar wilde ik vanaf. Toen ik daar iemand over raadpleegde gaf hij mij advies na te denken. Of ervan af of ontwikkelen. Ik koos voor het laatste en deed een workshop opleiding op gebied van intuïtie. Meer niet.
Af en toe zag ik zoveel aura’s dat ik ze wilde tekenen. Dat deed ik ook. Ik vond een goed plaatje in een boek over aura’s en ging tekenen en kleuren.

Waar doe je dat dan?

Thuis, op spirituele bijeenkomsten en tot mijn eigen verbijstering een keer op een verjaardag. Geen goed idee. Verder werd ik thuis bezocht door energieën, geesten, geef het een naam. In mijn slaapkamer dus als ik er iets mee wilde zei ik dat ik het had gedroomd. Mijn echtgenoot met zijn blauwe ( lees aardse niet hsp) aura moest er wel even aan wennen want een geest komt niet zachtjes binnen en gaat niet zachtjes zitten. Dat hoort iedereen dus ook een blauwe echtgenoot.

Die merkt ook een ghost in de machine in een nieuwe auto, voelt ook de foute sfeer in een hotel en snapt dat jij ziek wordt als er de volgende dag een tsunami is met duizenden doden. Hij begrijpt je tocht naar de dokter omdat je voelt dat je kind ziek gaat worden.

Maar dan je werk.

Het auratekenen en paranormaal begaafd zijn was bekend toen ik in 1998 door een moedige directeur werd voorgesteld als nieuwe locatieleider van een school. De baas was ik er al lang, de huidige baas was niet krachtig en ik hielp hem.

Ik sprak frank en vrij over een collega die alien was en niet in mijn lokaal mocht komen, schilderde de aura van een leerling en gaf dat schilderij mee en hing steentjes om bij een leerling van mijn klas.
De big boss van mijn werk vroeg toen ik directeur werd om niet teveel te hexen in de school en dat beloofde ik. BUITEN de school was en is dat anders.

Aura tekenen, informant worden van bepaalde partijen, samenwerken met artsen en spirituele dagen verzorgen in een ziekenhuis, ik deed het allemaal. Ooit in een soort naïviteit en later heel bewust. Wanneer ik een gesprek met de politie had over een gevoel over een zaak of een ouder vond dat plaats op school. Het ziekenhuis kon ik bellen als ik een zwangere huiskip in mijn omgeving had waarmee het niet goed ging.

En gaandeweg kon ik tegen ouders die van een andere school kwamen met hun kind zeggen dat ze hun kind even mee moesten nemen want dan kon ik zien wat er aan de hand was. Het werd normaal gevonden.

Mijn bazen treden me in het gebouw tegemoet met de vraag : en hoe is het met mijn aura vandaag, hoe ziet ie eruit? Ik schilderde er af en toe 1. Normaal gevonden.
Ik kreeg af en toe ingewikkelde leerkrachten op school om te helpen of te beoordelen. Niks paranormaal maar vakkennis, interesse in mensen en eerlijkheid en jawel…….hoog sensitief……

Wat is mijn advies en mening?

Doe normaal erover. Altijd en bij elke gelegenheid. Vertel wat je weet denkt en ziet. Altijd. Soms is er iemand die denkt dat je knettergek bent maar dat doet er niet toe. Blijf strictly business. Werk samen met reguliere geneeskunde en erken dat. Gebruik je intuïtie. Je bent niet gek.
Hoogsensitief ? Neem jezelf in acht. Zoek de rust, reis zoals jij dat wilt, benoem wat je niet wilt en kan. Mediteer.

Deze zomer was ik uit mijn comfortzone op vakantie. Met leerkrachten uit heel Nederland, met artsen. We waren aan het praten. Over mijn contacten in het reguliere, over mijn werk. Ja, ik werk samen met artsen. Ja, ook met de politie, ja ik ben al 18jaar schooldirecteur en in die 18 jaar was er 1 ouder die mij niet zag zitten vanwege mijn spirituele identiteit en dat had te maken met het feit dat ik ze niet inschreef, ze schreeuwden tegen mij door de telefoon en dat leek mij geen vruchtbare start van een samenwerking.

Als ik oud leerlingen of ouders tegenkom krijg ik onverminderd complimenten, juist over mijn betrokkenheid.
Pak dat en b yourself, je bent het waard…….

Paulien van Roon
Schooldirecteur en paranormaal begaafd
Auratekenaar en kunstenaar

Paulien van Roon

Paulien van Roon

Directeur van Almeerse Scholen Groep (ASG)
Per 1 oktober Directeur Primair Onderwijs

(Levens)kunstenaar

Energetische kijk op mens en gebouw, reinigen gebouwen, personele zaken vanuit een ander, kleurrijk blikveld, boeiende aanpak gedragsproblematiek, spirituele kijk op teams.

www.paulienvanroon.nl/

Welkom! Wij verzamelen gegevens om onze dienstverlening te kunnen aanbieden en verbeteren. Met je bezoek aan onze website stem je in met ons Privacy Beleid en Cookie gebruik